War%20vzw%20logoSlagvelden in de USA


In 2019 pakt War And Remembrance vzw uit met een stunt: een unieke reis naar de slagvelden van de USA. We bezoeken in de buurt van Washington DC de slagvelden van Manassas, Antietam en Gettysburg en bezichtigen in de stad zelf tal van beroemde monumenten en het impressionante Arlington Cemetery. We vliegen ook naar Hawaii om er Pearl Harbor uitgebreid te bezoeken. En in New York blikken we terug op de gebeurtenissen van 9/11 en brengen we een bezoek aan West Point Academy. Een unieke reis dus die nergens elders kan worden geboekt!


PROGRAMMA

Vrijdag 25 oktober 2019

We worden omstreeks 11u verwacht op de luchthaven van Schiphol (Amsterdam) voor de vlucht naar Washington DC. Na goed 8 uur vliegen landen we in de hoofdstad van de USA. We voorzien nog een korte sightseeing van o.a. het Witte Huis en het Capitool.

Zaterdag 26 oktober 2019

Vandaag brengen we voor de middag een uitgebreid bezoek aan Arlington Cemetery. Na de lunch bezoeken we Manassas Battlefield, waar de 1ste en 2de Slag bij Bull Run plaatsvonden. Deze veldslagen speelden een belangrijke rol in de Amerikaanse Civil War. In het nationale park zijn tal van historische gebouwen, een goed uitgewerkt bezoekerscentrum en natuurlijk heel wat monumenten te bezichtigen.

Zondag 27 oktober 2019

Voor de middag focussen we ons op de meeste bloedige slag van de Amerikaanse Civil War: Antietam. In het nationaal park bezoeken we het slagveld met een plaatselijke gids, die ons de vele monumenten zal tonen, maar ook het verhaal van de veldslag laat herleven. Na de middag brengen we een bezoek aan wat ongetwijfeld de meest gekende slag uit de Amerikaanse Civil War is: Gettysburg. In het plaatselijke bezoekerscentrum krijgen we het hele verhaal van de burgeroorlog nog eens in geuren en kleuren uitgelegd, maar we bezichtigen uiteraard ook de belangrijkste plekken van de veldslag.

Maandag 28 oktober 2019

Vandaag worden we heel vroeg in de luchthaven verwacht voor onze vlucht naar Honolulu in Hawaii. Na circa 12 uur vliegen kunnen we onze zomerse outfit aantrekken en genieten van de prachtige natuur en de heerlijke sfeer van Oahu.

Dinsdag 29 oktober 2019

Vandaag maken we kennis met de Polynesische cultuur. Tijdens een bezoek aan het Polynesian Cultural Center in het noorden van het eiland Oahu krijgen we heel wat informatie omtrent de 6 eilandengroepen en hun gebruiken en tradities. Telkens wordt via shows en ‘workshops’ uitgelegd wat er typisch is aan de specifieke cultuur. ’s Avonds krijgen we een typische luau voorgeschoteld en kunnen we ons vergapen aan de prachtige voorstelling “Hã: Breath of Life”.

Woensdag 30 oktober 2019

Vandaag trekken we voor het eerst naar Pearl Harbor. We bezoeken er het plaatselijke museum omtrent de aanval op Pearl Harbor, de USS Arizona Memorial en het Bowfin Submarine Museum. We voorzien ook ruimschoots de tijd om de vele kleine memorialen te bekijken.

Donderdag 31 oktober 2019

Ook vandaag bezoeken we opnieuw Pearl Harbor. We doen echter 2 andere hoogtepunten aan: de USS Missouri en het Pacific Aviation Museum. Op de terugweg naar Waikiki rijden we ook nog naar het National Memorial Cemetery of the Pacific. Deze indrukwekkende begraafplaats – bekend als ‘The Punchbowl’ – telt meer dan 34.000 graven en talrijke memorialen.

Vrijdag 1 november 2019

Vandaag krijgt u tijd om op eigen houtje op verkenning te gaan. U kunt bijvoorbeeld het US Army Museum in Waikiki gratis bezoeken, maar ook surfen en shoppen behoren tot de mogelijkheden. Of een dagje relaxen op het strand na de festiviteiten van Halloween de avond voordien.

Zaterdag 2 november 2019

Vandaag vliegen we naar New York. We vertrekken omstreeks 11u15 uit Honolulu en reizen via Los Angeles naar New York. De reis duurt bijna 13 uur en door het tijdsverschil komen we pas vroeg in de morgen op 3 november aan.

Zondag 3 november 2019

Eenmaal goed uitgerust trekken we op verkenning in de stad. We bezoeken het iconische Vrijheidsbeeld, wandelen op Times Square en kuieren langs de Hudson.

Maandag 4 november 2019

Vandaag trekken we noordwaarts en gaan op bezoek in West Point US Academy, de plek waar op vandaag de officieren van het Amerikaanse leger nog steeds worden opgeleid. We krijgen er een rondleiding door een plaatselijke gids en bezoeken ook het West Point Museum. We keren terug naar New York City voor de lunch en brengen na de middag een bezoek aan het 9/11 Museum en Memorial.

Dinsdag 5 november 2019

Vrije voormiddag in New York City. Omstreeks 14u30 worden we op de luchthaven verwacht om in te checken voor onze vlucht naar Schiphol.

Woensdag 6 november 2019

Omstreeks 6u in de vroege morgen landen we op Schiphol (Amsterdam Airport). Vandaar keren we terug naar Vlaanderen en kunnen we ongetwijfeld terugblikken op een fantastische reiservaring.

 

REISLEIDING

Voorzitter Wouter Feys begeleidt de reis van begin tot einde. Lokaal wordt af en toe met plaatselijke gidsen gewerkt.

 

INSCHRIJVEN

Snel inschrijven is noodzakelijk om de tarieven voor de vluchten te kunnen garanderen. Gelieve asap in te schrijven.

Let wel: uw inschrijving is pas definitief wanneer ook het voorschot van €350 werd overgeschreven op onze rekening van WAR vzw. Het saldo van de reis dient ten laatste 1 maand voor vertrek te worden overgeschreven.

Lid WAR vzw (€3.690,00) - Verkoop gestopt
niet-lid (€3.725,00) - Verkoop gestopt

Einde verkoop

25 oktober 2019, 11:00 - 06 november 2019, 06:30 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Vertrek op Brussels International Airport te Zaventem.

Er wordt carpooling voorzien naar de luchthaven.