War%20vzw%20logoOperatie Switchback - Uitstap


Operatie Switchback werd in het verleden al eens in het WAR-gamma opgenomen, maar naar aanleiding van de 75 jarige herdenking plaatsen we dit thema opnieuw op het programma. Er wordt niet alleen een lezing voorzien, docent Bart Posman werkte ook een volledig hernieuwde uitstap uit. We gaan op zoek naar nog onbekende herdenkingsplaatsen en monumenten.

We starten de rondleiding aan de Rapenbrug te Moerhuize (Maldegem) met koffie. Vervolgens gaan we op stap langsheen het parcours van de slagvelden uit WO I en WO II. Gids Bart Posman neemt ons mee terug in de tijd aan de hand van foto’s, anekdotes en schitterende verhalen. We zien o.a. tal van bunkers, een Baileybrug, monumenten en duiken zelfs in een heus bodemvondsten-onderzoek… We vinden ook de weg naar de grens en de plek waar koningin Wilhelmina in maart 1945 terug haar land binnenwandelde. We serveren je vervolgens een plaatselijk aperitief en voorzien voldoende tijd voor een vrij middagmaal. 

Na de middag volgt een rondrit doorheen Adegem, Balgerhoeke en Maldegem, waarbij onze gids opnieuw met tal van foto’s en verhalen de geschiedenis laat herleven. We bezoeken o.a. het Canadian War Cemetery in Adegem en het ‘vliegplein’ Adegem/ Maldegem. Einde van het programma omstreeks 18u in Kortrijk.

Lid WAR vzw (€50,00)
niet-lid (€60,00)

Einde verkoop

14 september 2019, 09:30 - 18:00 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Parking Syntra West Kortrijk