War%20vzw%20logoHet Belgische vliegwezen in WO I


Het verhaal van de luchtoorlog binnen de context van de Eerste Wereldoorlog beperkt zich al te vaak tot het verhaal van de Rode Baron en zijn Flying Circus. Toch speelden vliegtuigen een essentiële rol in WO I. En ja, ook bij het Belgische leger zaten enkele azen, die mee het verloop van de Grote Oorlog hebben bepaald.

Walter Pieters raakte geïnteresseerd in de geschiedenis van WO I omdat zijn grootvader de hele oorlog lang als frontsoldaat actief was. De interesse in de luchtoorlog groeide in de jaren 1980, maar pas in de jaren 1990 kwam het besef dat al die overwinningen van de bekende azen ook de dood van andere jonge mannen betekenden. Het feit dat over de Belgische luchtazen nooit gesproken werd, inspireerde Walter tot het schrijven van Above Flanders’ Fields, dat in 1998 werd gepubliceerd. Hierin brengt de auteur het verhaal van de 80 piloten die tijdens de oorlog als jachtpiloot werden ingezet. Al snel echter kwam hij tot de vaststelling dat op die manier onrecht werd aangedaan aan de bemanning van de observatievliegtuigen en dus kon een 2de boek niet uitblijven. Na meer dan een decennium van grondige research publiceerde Walter Pieters een boek van 700 pagina’s over de Belgische Militaire Luchtvaart tijdens WO I.

En nu brengt Walter Pieters dit verhaal voor War Anc Remembrance. Het wordt een boeiende lezing met heel wat beeldmateriaal.

Lid WAR vzw (€5,00)
niet-lid (€10,00)

Ticket boeken

08 september 2020, 19:30 - 21:50 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Kasteel van Rumbeke