War%20vzw%20logoHet Ardennenoffensief


Na de trip naar Normandië omtrent Operatie Overlord en de reis in het spoor van Operatie Market Garden, mogen we natuurlijk ook het verhaal van het Ardennenoffensief niet uit het oog verliezen. Want ook dat is dit jaar toe aan de 75ste verjaardag.

 

PROGRAMMA

Vrijdag 6 december 2019

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit Kortrijk en rijden naar de Hoge Venen. Picknick onderweg. Het 1ste luik van onze reis wordt het verhaal van Kampfgruppe Peiper. In het spoor van de Duitse tanks o.l.v. Joachim Peiper rijden we van Honsfeld via o.a. Baugnez en La Gleize naar Werbomont. Onderweg staan we stil bij een aantal opmerkelijke verhalen en we bezoeken ook het Baugnez 44 Museum. Vervolgens rijden we naar Bastogne voor avondmaal en overnachting.

Zaterdag 7 december 2019

Na het ontbijt rijden we naar de Mardasson om er het Amerikaanse Monument te bezichtigen. In de schaduw van het monument bezoeken we vervolgens het indrukwekkende Bastogne War Museum. Facultatieve lunch ter plaatse. Na de middag maken we een rondrit in de omgeving en bezoeken o.a. Bois Jacques, de fox holes in Foy, de Duitse militaire begraafplaats in Recogne, … en nog veel meer. Terug naar Bastogne voor avondmaal en overnachting.

Zondag 8 december 2019

Na het ontbijt gaan we op stap in het centrum van Bastogne om enkele opmerkelijke plaatsen te bekijken. We brengen ook een bezoek aan Le Mess, het museum dat het verhaal van de US 101st Airborne vertelt. Facultatieve lunch in Bastogne. Na de middag brengen we nog een bezoek aan de Bastogne Barracks, het hoofdkwartier van generaal McAuliffe tijdens de Battle of the Bulge. We vertrekken omstreeks 16u uit Bastogne. De thuiskomst in Kortrijk is voorzien omstreeks 19u30.

 

REISLEIDING

Jo Vanderbeke en Peter Vansteenkiste tekenen ook nu weer present voor dit verhaal.

Lid WAR vzw (€550,00)
niet-lid (€575,00)

Einde verkoop

06 december 2019, 06:00 - 08 december 2019, 19:30 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Vertrek op de parking van Syntra West Kortrijk. Er worden - afhankelijk van de inschrijvingen - ook nog andere opstapplaatsen voorzien.