War%20vzw%20logoEdinburgh & the Royal Military Tattoo


Wie ooit in Edinburgh de Royal Military Tattoo heeft bijgewoond, voelt jaarlijks weer die drang om in augustus naar de Schotse hoofdstad te trekken. In 2019 geven we toe aan de kriebels en trekken we naar Edinburgh voor een 4-daags bezoek. We vliegen vanuit Zaventem rechtstreeks naar Edinburgh. Ter plaatse snuiven we niet alleen de unieke sfeer van het Edinburgh Fringe Festival op, maar bezoeken ook Edinburgh Castle, het Whisky Heritage Centre, Holyrood Palace, het Royal Museum of Scotland, de St Giles Cathedral en natuurlijk ook het Royal Yacht Britannia. Kortom, het wordt een koninklijke belevenis…

Snel inschrijven is de boodschap, want er kunnen slechts 10 personen mee!

 

PROGRAMMA

15 augustus 2019

We vertrekken op Zaventem en vliegen rechtstreeks naar Edinburgh. In Edinburgh aangekomen trekken we naar ons logies voor de komende dagen: het Salisbury Green Hotel.

16 augustus 2019

Na het ontbijt trekken we naar Edinburgh Castle voor een uitgebreid bezoek. Na het One O'Clock Gun Salute gaan we een hapje eten en verkennen we te voet de gekende Royal Mile. We sluiten die wandeling af met een bezoek aan het Palace of Holyroodhouse. Avondmaal in de stad.

17 augustus 2019

We trekken vandaag naar de Royal Botanic Garden voor een fikse wandeling in de mooie natuur. Daarna reizen we naar de haven van Leith. Na de facultatieve lunch ter plaatse, brengen we een bezoek aan het Royal Yacht Britannia. Dit indrukwekkende jacht was jarenlang het koninklijke jacht en bracht Queen Elizabeth II en haar kinderen naar alle uiteinden van de wereld.

We trekken vervolgens opnieuw naar het historische hart van de stad. We gaan eten in de New Town en wandelen vervolgens opnieuw richting Edinburgh Castle om er de indrukwekkende internationale taptoe bij te wonen.

18 augustus 2019

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het National Museum of Scotland, een prachtig museum waarin de hele geschiedenis van Schotland uit de doeken wordt gedaan. En natuurlijk gaan we ook nog even langs bij Greyfriar's Bobby.

Na de middag trekken we naar de luchthaven van Edinburgh om terug te vliegen naar Zaventem.

 

REISLEIDER

Voorzitter Wouter Feys is de reisleider van dienst. Als Schotlandspecialist is hij uiteraard de uitgelezen persoon om u door de Schotse hoofdstad te leiden.

Lid WAR vzw (€995,00)
niet-lid (€1.020,00)

Einde verkoop

15 augustus 2019, 08:00 - 18 augustus 2019, 19:00 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Er wordt geen vervoer voorzien naar Zaventem, maar er kan wel geopteerd worden voor carpooling.